fbpx

Ekologiset hirsirakennukset

Puulan hirsirakennus on pitkäikäinen ja ekologinen valinta. Puu sitoo itseensä hiilidioksidia kasvaessaan, joten hirren hiilijalanjälki on pieni. Lisäksi hirren työstämisen sivutuotteena syntyvä puru ja hake pystytään uudelleenkäyttämään tehokkaasti esimerkiksi energiantuotannossa.

Jokainen rakentamamme hirsirakennus on oma yksilönsä. Jokaisella hirrellä on oma ulkonäkönsä – oksanpaikoista alkaen – ja yhdessä hirret antavat antavat rakennukselle upean ilmeen.

Käytämme vain laadukasta, vastuullisesti kaadettua pohjoisen hirttä. Emme käytä lainkaan alle 92 mm paksuisia hirsiä. Näin voimme taata rakennuksillemme pitkän käyttöiän, korkean laadun sekä näyttävän ulkonäön.

Hengittävät eristeet

Rakennuksen lämmöneristeen tehtävistä kaksi tärkeintä ovat

  • Pitää lämpö rakennuksen sisällä pakkasilla
  • Pitää viileys/sopiva lämpötila talon sisällä helteisellä kelillä

Laadukkaasti rakennettu ja eristetty Puulan hirsirakennus pitää sisätilan vuodeenaikaan nähden oikean lämpöisenä, miellyttävän hengittävänä ja auttaa säästämään lämmityskuluissa.

Hirsirakennustemme seinät eivät vaadi lisäeristettä, mutta kuten kaikkien hirsirakennusten, myös Puulan valmisrakennukset eristetään erikseen ylä- ja alapohjasta levyeristeillä. Oheisesta leikkauskuvasta kuvasta näet rakennettamme tarkemmin.

Koska rakennamme hirrestä, joka on luonnostaan hengittävä rakenne, oli meille luonnollista käyttää rakennuksissamme vain ekologisia ja hengittäviä eristeitä. Ekologisen, puukuidusta valmistetun eristeen käyttäminen myös takaa sen, että rakennuksemme on eristetty hiilineutraalisti.

Rakennuksissamme käytetty levyeriste on

  • Puukuitueriste uusiutuvista luonnonvaroista
  • Hengittävä ja turvallinen
  • Hyvällä lämmöneristyskyvyllä varustettu
  • Hiilineutraali eriste

Emme myöskään asenna muovisia höyrynsulkumuoveja rakennuksiimme, vaan sen sijaan käytämme ilmansulkupaperia tekemään rakennuksistamme ilmatiiviitä. Tämä mahdollistaa hirrelle ominaisen hengittävän rakenteen myös valmisrakennustemme ylä- ja alapohjissa, joista tulee kuivumiskykyisiä molempiin suuntiin.

Yllä olevista kuvista näkyy hyvin yläpohjan eristämisen periaate. Ensin asennetaan levyksi tehty puukuitueriste yläpohjaan eli välikattoon, jonka jälkeen asennetaan ilmansulkupaperi. Sen jälkeen tehdäänkin tarvittavat sähköasennukset ja paneloidaan katto.

Hengittävä, mutta energiatehokas

Hirsiseinä on niin sanottu hengittävä rakenne. Tämä tarkoittaa sitä, että hirsiseinällä on luonnostaan kyky tasata ympäristön kosteusvaihteluja  ja sisäilman lämpöä eri vuodenaikoina. Se ei kuitenkaan vaikuta seinän tiiveyteen: tiiveyden kannalta olennaista on hirsivälien ja nurkkien tiivistys. Tehtaalla valmiiksi koottu hirsirakennus saadaan rakennettua energiatehokkaaksi, tiiviiksi ja turvalliseksi.

Kun puhutaan hengittävästä rakenteesta, se ei tarkoita, että hirsirakennuksen seinien läpi tai että rakennuksen saumoista kulkisi ilmaa ulkopuolen ja sisäpuolen välillä. Hengittävyys tarkoittaa sitä, että rakenne tasaa ilmankosteuden vaihteluita rakennuksen sisäpuolella. Eli ilmankosteuden noustessa, hirsi varastoi tätä kosteutta itseensä, ja kun sisäilma kuivuu, luovuttaa hirsiseinä tätä varastoitua kosteutta takaisin sisäilmaan. Näin hirsi huolehtii sisäilman laadusta, ja rakennuksen sisällä on miellyttävä olla ja hengittää.

Hae sivustolta

0
Yhdistetään
Odota hetki...
Kuinka voimme auttaa?

Lähetä meille viesti ja vastaamme siihen niin pian kuin mahdollista!

* Nimi
* Sähköposti
* Puhelin
Paikkakunta
* Kuinka voimme auttaa?
Jätä viesti

Jätä viesti, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

* Nimi
* Sähköposti
* Puhelin
Kuinka voimme auttaa?
Live Chat
Palaute

Auta meitä kehittymään! Jätä meille kehitysideasi.

Miten arvostelisit meidät?