fbpx

Kuinka rakentaminen etenee Puulan kanssa?

Puulan valmiit hirsirakennukset ovat vaivaton tapa täydentää pihapiiriä tai rakentaa vapaa-ajan asunto. Lue lisää alta!

Varmista, että tontillesi voidaan kuljettaa Puulan valmis hirsirakennus

Puulan hirsirakennukset kuljetetaan joko valmiina rakennuksina tai moduuleina. Ennen rakennuksen tilaamista onkin hyvä varmistua siitä, että omalle tontille voidaan Puulan rakennus toimittaa. Jotta toimitus onnistuisi, tarvitaan

  • Tukeva ja riittävän leveä tie. Kuljetusauto, jonka kyydissä on hirsirakennus, painaa helposti useita kymmeniä tuhansia kiloja, joten tien on kestettävä auto lasteineen. Lisäksi tien on oltava riittävän leveä, että kuljetusauto ja kyydissä oleva rakennus mahtuvat ajamaan sitä pitkin ilman että tienpenkalla oleva kasvusto tai vastaava vahingoittaa uutta rakennusta.
  • Kuljetusautolla on oltava pääsy rakennuksen perustusten viereen, jotta rakennus voidaan pystyttää.

Mikäli olet epävarma rakennuspaikkasi sopivuudesta, autamme sinua arvioimaan, sopiiko tonttisi valmisrakennuksen toimitusta varten. Ota rohkeasti yhteyttä.

Rakennuslupa kuntoon

Uuden rakentaminen on lähtökohtaisesti luvanvaraista touhua. Vaikka monesti kuvitellaan, että oma maa tai oma talo tuo mukanaan oman luvan, mutta tosiassa oman kunnan rakennusjärjestys ja kaavamääräykset määrittävät rakentamista paljon. Pienten aittojen tai leikkimökkien rakentamiseen riittää joskus pelkkä toimenpideilmoitus oman kunnan rakennusvalvontaan, mutta esimerkiksi saunan tai vierasmajan rakentamiseen on pyydettävä rakennuslupa.

Rakennuslupakäytännöt vaihtelevat kunnittain, joten ennen kuin tilaat hirsirakennusta, ota yhteys kuntasi rakennusvalvontaan ja tarkasta mahdollisuudet rakentaa haluamasi hirsirakennus tontillesi.

Rakennusluvan jälkeen perustusten kimppuun

Kun rakennusvalvonta myöntää rakennusluvan uudelle hirsirakennukselle, päästään aloittamaan varsinainen työ. Tarvittaessa suoritetaan raivaukset ja maamassojen vaihto rakennuksen paikalta mikäli sitä ei ole aiemmin tehty, asennetaan routaeristeet ja routaeristeiden päälle esimerkiksi sepeliä. Tämän jälkeen päästäänkin aloittamaan perustusten teko.

Puula toimittaa hirsirakennuksen ostajalle rakennuksen perustusten mittapiirroksen, mutta perustusten rakentaminen on asiakkaan vastuulla. Usein hirsirakennuksillemme rakennetaan pilariperustukset, mutta myös betonilaattoja ja -harkkoja käytetään paljon.

Rakennuksen toimitus ja pystytys

Pienimmät rakennukset valmistamme ja toimitamme tontille täysin käyttövalmiina. Tällöin tehtaalla rakennuksen runko, ala- sekä yläpohja että vesikatto on liitetty toisiinsa, ja rakennus on varusteltu asiakkaan toiveiden mukaisesti valmiiksi. Varustelu tarkoittaa esimerkiksi saunan lauteiden ja kiukaan, keittiön kiintokalusteiden tai tulisijan asentamista. Rakennus kuljetetaan ajoneuvolla tontille, nostetaan nosturilla perustusten päälle, ja suoritetaan mahdolliset katosten tai terassien asennukset.

Isommat rakennukset kootaan tehtaalla tilaelementeiksi eli moduuleiksi. Moduulit suojataan huolellisesti kuljetusta varten (kuten toki myös valmiit rakennukset) ja ne yhdistetään tontilla toisiinsa. Lopuksi rakennuksen päälle asennetaan vesikatto, sekä tehdään loput varusteiden asennukset, joita katon puuttumisen takia ei ole vielä tehtaalla tehty.

Valmiina toimitettavat rakennuksemme ovat toimituspäivän päätteeksi käyttövalmiita. Isompien, tilaelementeistä koostuvien rakennustemme valmistusaika on 1-2 viikkoa, riippuen rakennettavan hirsirakennuksen koosta sekä katosten ja terassien lukumäärästä.

Viimeistely tontilla ja valmis käyttöön

Valmiina toimitettavat rakennuksemme ovat toimituspäivän päätteeksi käyttövalmiita. Isompien, tilaelementeistä koostuvien rakennustemme valmistusaika on 1-2 viikkoa, riippuen rakennettavan hirsirakennuksen koosta sekä katosten ja terassien lukumäärästä.

Näinollen esimerkiksi tilatessasi hirsisaunan voit laittaa sen lämpimäksi heti toimituspäivän iltana.

Hae sivustolta

0
Yhdistetään
Odota hetki...
Kuinka voimme auttaa?

Lähetä meille viesti ja vastaamme siihen niin pian kuin mahdollista!

* Nimi
* Sähköposti
* Puhelin
Paikkakunta
* Kuinka voimme auttaa?
Jätä viesti

Jätä viesti, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

* Nimi
* Sähköposti
* Puhelin
Kuinka voimme auttaa?
Live Chat
Palaute

Auta meitä kehittymään! Jätä meille kehitysideasi.

Miten arvostelisit meidät?