fbpx

Loma-asunnot ja hirsimökit

Hirrestä rakennettujen loma-asuntojemme sekä hirsimökkien malliston hintoineen löydät tältä sivulta.

Podetko kesämökki tai hirsimökkikuumetta? Ei huolta, apu on lähellä! Valikoimastamme löydät hirrestä rakennetut kesämökit ja loma-asunnot.

Puula rakentaa kaikki hirsimökit asiakkaalle muuttovalmiiksi avaimet käteen. Tutustu rakentamistapaamme Näin Puulan valmisrakennukset valmistetaan -osiossa.

Valmismökin hinta löytyy kyseisen hirsimökin tuote-sivulta. Näet hinnat ja muut yksityiskohdat klikkaamalla valitsemaasi valmismökkiä. Hintamme pitää sisällään mm. hirsimökin hirsikehikon, vesikaton, lattiamateriaalin, asennuksen ja pystytyksen. Tutustu toimitussisältöömme tarkemmin toimitussisällöt-osioista.

Hirsimökkimme ja loma-asuntomme sisältävät monia muuntelumahdollisuuksia, ja ovat sovitettavissa sekä kesä- että ympärivuotiseen käyttöön.

Loma-asuntojen ja hirsimökkien mallisto

Perinteinen vai moderni hirsimökki?

Löydät mallistostamme sekä perinteisiä hirsimökkejä, että moderneja hirrestä tehtyjä kesämökkejä ja loma-asuntoja. Vaikka kaikki hirsimökkimme ja loma-asuntomme rakennetaankin nykyaikaisilla menetelmillä – tehtaan sisällä kosteudelta suojassa – saadaan ne silti ulkonäöltään henkimään perinteisen hirsimökin tunnelmaa.

Perinteisissä hirsimökeissä korostuvat usein klassiset ikkunaristikot, harjakatto sekä sävyttämätön tai punainen julkisivu. Hirsirakennusten nurkat ovat selvästi nähtävissä, ja savu tupruttaa hormista ulos. Moderneissa hirsirakennuksissa taas suuret ikkunat, suorat linjat, minimalistiset yksityiskohdat sekä usein myös yksilappeinen pulpettikatto tuovat hirren perinteikkäät, hyvät ominaisuudet yhteen nykypäivän arkkitehtuurin kanssa.

Hirsimökin seinä hengittää luonnollisesti

Hirsiseinää kutsutaan hengittäväksi rakenteeksi. Tämä tarkoittaa sitä, että sillä on kyky tasata ympäristön kosteusvaihteluita ja tuomaan sisäilmankosteuden luonnolliselle tasolle. Tällöin seiniin ei laiteta esimerkiksi höyrynsulkumuovia, vaan hirsiseinä saa sitoa ja vapauttaa kosteutta itsenäisesti. Tämän johdosta hirsimökissä sisäilma on kesällä raikkaan viileä, ja talven tullen miellyttävän lämmin. Hyvä sisäilma pitää myös taloon kuulumattomat mikrobikasvustot omalta osaltaan poissa, ja hengitysteiden limakalvot kunnossa.

Hirsimökin hengittävyys ei kuitenkaan vaikuta seinän tiiveyteen. Hirsirakennusten tiiveyden kannalta kaikkein olennaisinta on hirsivälien sekä rakennuksen nurkkien tiivistys sekä eristäminen. Tehtaalla valmiiksi koottu hirsirakennus saadaan rakennettua tiiviiksi ja turvalliseksi. Hirsimökki on tällöin energiatehokas, eikä siellä vedä.

Tehtaassa tehty hirsimökki avaimet käteen

Hirsimökkimme ja loma-asuntomme rakennetaan Kangasniemen tehtaassamme, säältä suojassa hirsimoduuleiksi.  Näin valtaosa rakentamisen töistä saadaan tehtyä kosteudelta suojassa, lämpimissä olosuhteissa. Näin sääolot eivät haittaa rakentamista, materiaalin hukka saadaan minimoitua, laadunvalvonta on tarkkaa ja rakennukset saadaan tuotua mahdollisimman vähillä ajokilometreillä rakennuspaikalle. Tämä tuo asiakkaillemme varmuutta rakennuksen terveellisyydestä, mutta varmistamme näin myös korkean ja tasalaatuisen hirsirakentamisen laadun olemalla ympäristöystävällisiä.

Loma-asuntomme ja mökkimme koostuvat 2-3 moduulista, rakennuksen koosta riippuen. Nämä valmiit hirsimoduulit suojataan huolellisesti kuljetusta varten, lastataan ja kuljetetaan erikoiskuljetuksena rakennuspaikalle, jossa ne nostetaan perustusten päälle ja yhdistetään toisiinsa. Lopuksi rakennukseen asennetaan vesikatto, terassit sekä tehdään loput varusteiden asennukset, joita katon puuttumisen takia ei ole vielä tehtaalla tehty. (kuten esimerkiksi hormien asennukset)

Puulan kaikki rakennukset on saatavilla avaimet käteen -periaatteella. Rakennamme turvallisesti hirsimökin kehikon tehtaalla, asennamme eristeet (käytämme vain ekologisia eristeitä, emmekä esim suulakepuristettua polystyreeniä) ja pintamateriaalit kuten kattopaneelit ja lattialaudat sisätiloissa, kuten myös mahdolliset hirsimökkien sähköistykset sekä vesikalusteet ja keittiöt tehtaallamme. Me huolehdimme suunnittelusta ja rakentamisesta sinun puolestasi.

Tehtaassa rakennettu hirsimökki tai loma-asunto avaimet käteen -mallilla on helpoin, vaivattomin ja turvallisin tapa rakentaa oma vapaa-ajan unelma nykypäivän Suomessa. Tutustu mallistoomme ja ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnittellaan yhdessä tarpeidesi mukainen vapaa-ajan mökki.

Hae sivustolta

0
Yhdistetään
Odota hetki...
Kuinka voimme auttaa?

Lähetä meille viesti ja vastaamme siihen niin pian kuin mahdollista!

* Nimi
* Sähköposti
* Puhelin
Paikkakunta
* Kuinka voimme auttaa?
Jätä viesti

Jätä viesti, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

* Nimi
* Sähköposti
* Puhelin
Kuinka voimme auttaa?
Live Chat
Palaute

Auta meitä kehittymään! Jätä meille kehitysideasi.

Miten arvostelisit meidät?