fbpx

Kalskeen ampumajaostolle rakennettiin hiihtomaja

Kangasniemen Kalske ry:n ampumajaosto rakensi komean toimitsija/huoltorakennuksen kirkonkylän pururadan kupeessa sijaitsevalle ampumapaikalle. Rakennus palvelee liikkuvia kuntalaisia yhtenä paikkakunnan liikuntapaikoista.

Projekti käynnistyi toukokuun 2005 lopussa, jolloin Kalske kääntyi Kangasniemen Huvilaveistämön puoleen.

– Kerroimme heille oman visiomme, millainen rakennuksen pitäisi mielestämme olla. Pian saimme heiltä piirustukset, jotka tuntuivat heti hyviltä, ainoastaan yksi ikkuna poistettiin, kertoo ampumajaoston puheenjohtaja Irma Tiihonen.

Huvilaveistämöltä tilattiin täydellinen puuosatoimitus, joka saatiin heinäkuun lopussa. Kehikon kasaus aloitettiin välittömästi sen jälkeen. Noin viikossa ahkerat talkootyöläiset saivat kehikon pystytettyä.

– Hirret olivat hyvin merkittyjä. Jotkut meistä etsivät osia, muut kokosivat niitä. Mitään ongelmia ei tullut, Tiihonen kertoo.

Kaikki työt toteutettiin talkoovoimin. Rakennusporukan koko vaihteli kuudesta kymmeneen henkilöön. Kehikon pystytysvaiheessa kalskeelaiset tekivät kokonaisia työpäiviä, koska se sattui sopivasti lomien aikaan. Muuten talkoita pidettiin pääsääntöisesti arki-iltaisin.

– Kaikki on sanoneet että tätä on ollut ilo tehdä. Rakennus on hyvän mallinen ja puutavara erinomaista. Ja porukkahenki on ollut hyvä.

Toimiva, maisemaan sopiva rakennus

Hiihtomaja-työnimellä kutsuttava rakennus on kaunista katseltavaa. Se kohoaa ylväänä kuusimetsän reunaan ja näyttää kuuluvan juuri siihen paikkaan. Rakennus on koottu viiden tuuman höylähirsistä ja julkisivuun tuo lisää näyttävyyttä komea torni.

– Torni toimii ajanotto- ja kuulutustiloina, meidän piti saada paikka, josta on hyvä näkyvyys joka suuntaan. Ja onhan se kivan ja erikoisen näköinen, toteaa Tiihonen.

Muissa tiloissa on kahviopaikat 30 henkilölle ja sinne rakennetaan myös takka, jossa on ihana lämmitellä kylminä talvipäivinä. Urheilukilpailujen lisäksi rakennus soveltuu myös vaikkapa pikkujoulujen viettopaikaksi. Positiivista huomiota se herätti jo rakennusvaiheessa.

– Meillä oli piiricupin kisat, joissa ihmiset ihastelivat hiihtomajaa kovasti ja kyselivät mistä tällaisen voi saada. Ohjasin heidät ottamaan yhteyttä Huvilaveistämöön, sanoo Tiihonen.

Hae sivustolta

0
Yhdistetään
Odota hetki...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?